FAQ

Hva skal jeg gjøre når renholderen kommer til huset mitt?
Vi foreslår at du og renholderen diskuterer eventuelle spesifikke krav til hjemmet ditt under den første rengjøringsøkten. Dette sikrer at renholderen effektivt kan integrere dem i arbeidet sitt.
Du trenger ikke å bekymre deg! Vi er her for å frigjøre tid slik at du kan fokusere på aktiviteter du virkelig liker, mens vi håndterer rengjøringen. Bare la huset være som det er, så tar vi oss av resten. Hvis du har spesifikke preferanser, kan du gjerne gi en kort introduksjon til støvsugeren din, for eksempel å angi hvor leker skal plasseres, for å sikre at du kommer tilbake til et rent hjem med alt på det angitte stedet.
Absolutt! Vi tar sikte på å ivareta miljøet, og prioritere både din og vår helse.
Vi krever en bøtte, tilgang til støvsugeren din og et mopphåndtak. Hvis den vanlige moppen din har et avtakbart hode, kan den brukes. Sørg for at støvsugeren ikke har en full pose. Alt annet nødvendig utstyr følger med.
Du vil motta forhåndsvarsling i tilfelle renholderen vår kommer for sent, og vi vil løse situasjonen på best egnet måte. Vær trygg på at forsinkelsen ikke vil påvirke den tildelte rengjøringstiden.
Sikkert! Ikke desto mindre foreslår vi at du lar renholderen din jobbe i et rolig miljø. Du kan bruke tiden du sparer til hobbyene dine, enten du velger å bli hjemme eller bruke den andre steder. Avgjørelsen er helt og holdent din!
For å endre eller kansellere bestillingen din, vennligst ta kontakt med vår kundeservice via e-post på Ferskify@gmail.com.
Sikkert! Hvis du ønsker å bytte støvsuger av en eller annen grunn, vennligst ta kontakt med vår kundeservice via e-post påFerskify@gmail.com. 
Er det greit for meg å gi nøkkelen min til renholderen?
Du kan koordinere nøkkelarrangement direkte med renholderen ved å bruke nøkkelkvitteringsskjemaet fra renholderen. Likevel forblir nøkkelutvekslingen kun en sak mellom deg og renholderen.
Vi gir konsekvent en tilfredshetsgaranti. Vi ber om tilbakemelding på rengjøringen umiddelbart etter at den er fullført. Hvis du ikke er fornøyd med tjenestene våre, vil vi umiddelbart kontakte deg, og sammen vil vi garantert finne en tilfredsstillende løsning for situasjonen.
Rengjøringsappen vår er under utvikling og vil snart være tilgjengelig. Vi setter pris på tålmodigheten din mens vi jobber hardt for å gi deg en rengjøringsopplevelse av topp kvalitet. Følg med for oppdateringer om utgivelsen!

Spørsmål, tanker?

Fortell oss din mening.

Lykke er et rent hjem.

m2
Rask og uanstrengt bestilling.

Jeg har ikke appen ennå, så det kan opplyses at appen er under utvikling og snart er klar.

I don't have the app yet, so it can be stated that the app is currently in development and will be ready soon.